Vrijgevigheid is één van de zes deugden (paramita’s) die o.a. in het zen-boeddhisme worden beoefend. Deze kwaliteit stimuleert het gevoel van eenheid met alle andere wezens in de naaste of minder naaste omgeving. Eigenlijk stelt het beoefenen van dana ons in staat die eenheid te voelen. Die eenheid of onderlinge afhankelijkheid is er ! Alleen, als we egoïstisch zijn voelen we die eenheid niet en zitten we opgesloten in een geïsoleerd zelf-gevoel, met bijhorende zelfverdediging en stress. Ze uit zich niet alleen op financieel vlak. Ook als we iemand aandacht, liefde geven zijn we “vrijgevig”. Het geïsoleerde zelf-gevoel maakt dan plaats voor een gevoel van verbondenheid. In plaats van de stress komt rustig vertrouwen.

Als verantwoordelijken van de dojo vragen wij voor ons zelf geen vergoeding. De financiële bijdrage die de mensen wekelijks geven dient om de werkingskosten van de dojo te financieren : huur, website, verzekering, flyers enz.

Onze Dojo is op dit vlak zelfbedruipend, tenminste dat proberen we.

Wij zijn evenmin uit op winst, m.a.w. wat we kunnen missen bovenop onze noodzakelijke werkingskosten, schenken we graag aan een goed doel.

In 2015 steunden wij de Oostendse Greet Maya en haar man Tsering,  die wonen in Nepal.

Nepal werd in 2015 getroffen door een zware aardbeving. In samenspraak met de groep besloten we hun hulpproject “AKU Creations & friends for Earthquake Nepal” te steunen.

De menselijke ellende ten gevolge van deze natuurramp is nog altijd enorm groot.

Alle steun blijft dus welkom !

Wie dat wil kan een storting doen op :

Gurung – Verbist

IBAN: BE12 9799 2983 1392

BIC: ARSPBE22

 

Wie op de hoogte wil blijven van hun activiteiten via hun nieuwsbrief kan contact opnemen via het mail-adres : maya.g.verbist@gmail.com.

Er is ook een groep op facebook “AKU Creations & friends for Earthquake Nepal”.

In 2016 zal worden geëvalueerd in welke mate we opnieuw deze of een andere vereniging kunnen steunen. Suggesties zijn steeds welkom.